V knihe nájdete úplné nové, výnimočne chutné recepty od hviezdneho
šéfkuchára Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageovej. Sú to večere na
všedné dni, ohromujúce, ale na prípravu ľahké pokrmy pre hostí, aj
veľkolepé jedlá – kuchárska kniha predstavuje revolučný prístup k
vareniu zeleniny so zameraním na chuť. Tretia kniha po zeleninových
kuchárkach Hojnost a Ještě více hojnosti vzdáva hold zelenine.
Autor o nej povedal: „Zameriava sa na pochopenie toho, čím sa
zelenina odlišuje od iných potravín a na možnosti, ako zvýrazniť a
ozvláštniť jej chuť a vôňu. Ukazuje, ako vytvoriť chuťové ´bomby´
postupom, kombinovaním a výberom potravín.“ Môžete sa tešiť na
pečený zeler na tri spôsoby, mrkvovú kašu s karí korením a hnedým
maslom, chladnú avokádovú polievku s olejom a chrumkavým cesnakom,
bezmäsité pečené ragú, steaky z portobello šampiňónov s fazuľovou
kašou alebo sorbet z melóna a jahôd.
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...