V knihe nájdete úplné nové, výnimočne chutné recepty od hviezdneho
šéfkuchára Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageovej. Sú to večere na
všedné dni, ohromujúce, ale na prípravu ľahké pokrmy pre hostí, aj
veľkolepé jedlá – kuchárska kniha predstavuje revolučný prístup k
vareniu zeleniny so zameraním na chuť. Tretia kniha po zeleninových
kuchárkach Hojnost a Ještě více hojnosti vzdáva hold zelenine.
Autor o nej povedal: „Zameriava sa na pochopenie toho, čím sa
zelenina odlišuje od iných potravín a na možnosti, ako zvýrazniť a
ozvláštniť jej chuť a vôňu. Ukazuje, ako vytvoriť chuťové ´bomby´
postupom, kombinovaním a výberom potravín.“ Môžete sa tešiť na
pečený zeler na tri spôsoby, mrkvovú kašu s karí korením a hnedým
maslom, chladnú avokádovú polievku s olejom a chrumkavým cesnakom,
bezmäsité pečené ragú, steaky z portobello šampiňónov s fazuľovou
kašou alebo sorbet z melóna a jahôd.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...