Yassou

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 37,00 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Yassou kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
37,00 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
Yassou! unlocks the secrets of this flavourful cuisine, with eighty home-cooking Greek recipes that capture the delicious tastes and utilize the superfood ingredients that make the Mediterranean diet one with lasting appeal. Author Shaily Lipa learned the secrets of the Mediterranean diet from her paternal grandmother, whose traditional Greek dishes were some of the first Lipa ever made. In the years since, she has led an entire country of home cooks in her beloved Israeli TV shows and cookbooks.Now, in Yassou!, Lipa returns to her roots with modern takes on eighty classic recipes, from spanakopita to souvlaki and baklava. Guided by the principals of Greek cooking, Lipa shows readers how to capture the enchanting flavours of this food paradise. The secret? Keep it simple, keep it fresh, and make the most of every ingredient.Yassou!, a phrase used as a greeting in Greece, begins by introducing readers to the heart of the Mediterranean table: mezze, the small, flavour-forward dishes that anchor a meal and capture the communal spirit of Greek dining. Lipa's recipes for tzatziki (a cucumber and yogurt dip), dakos (Greek bruschetta), and horiatiki salata (the iconic Greek salad) will become staples in every reader's kitchen repertoire. For millennia, the Greeks have found creative ways to incorporate seasonal fruits and vegetables, hearty whole grains, plus fresh fish, meat, and cheese into their diets.Lipa offers easy recipes for eggplant stuffed with luscious rice and baked in a warming sauce, phyllo pie bursting with layers of winter greens and melting cheese, leek patties lightly fried in olive oil (",green gold", to the Greeks), salt-crusted fish baked whole and finished with a bright pop of lemon, and quince baked in red wine. Throughout, photo-lined essays transport readers to the Greek islands with stories of how a golden apple-or was it a quince?-started the Trojan war and why Orthodox Greeks celebrate Easter with roasted lamb.
Výber kníh autorov Workman Publishing , Shaily Lipa

Zobraziť všetky knihy autora Workman Publishing, Shaily Lipa
Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Ovocná záhrada- Práce podľa mesiacov
Mnoho publikácií so záhradkárskou tematikou, ktoré dodnes na našom knižnom trhu vyšli, nespĺňa predstavy, aby sme mohli podľa popisu presne krok po kroku robiť jednotlivé sezónne pracovné postupy. Pisatelia týchto kníh nedokázali neraz sledy krokov zrozumiteľne popísať a zároveň ich aj obrazovo zreteľne zdokumentovať. A práve o to sa autori pokúsili v tejto knihe. Aktivity v ovocnej záhrade zoradili podľa kalendára po mesiacoch, aby čitatelia-záhradkári vedeli, ktoré práce kedy a ako treba robiť. Kniha OVOCNÁ ZÁHRADA: Práce podľa mesiacov je v rámci edície Knihy do vrecka prvou v poradí v novej sérii Záhrada: Ako na to? Postupne knihy v tejto záhradkárskej sérii predstavia dôležité činnosti v zeleninovej, ovocnej, okrasnej záhrade či vo vinohrade alebo pri ochrane, starostlivosti a výžive záhradných a okrasných rastlín. Knihy budú praktickými poradcami, kde si v príslušnej časti roka prečítame rady, postupy, tipy a odporúčania odborníkov.