They say you eat with the eyes. But we now know that smell,
texture, temperature, colour and even atmosphere – down to the
background music – influence how we perceive flavour. As anyone who
has lost their sense of taste will know, flavourless food is dull
and monochrome - it is flavour that brings food into full
technicolour life.Yet it's not always easy to make something tasty,
the secrets to flavour can baffle chefs and scientists alike. Food
science expert Dr Stuart Farrimond explores major flavour
categories such as salt, acid and heat (from chillies) and how they
interact, and profiles all the major foods from individual fruit,
veg, herbs and spices to the building blocks such as rice and wheat
that give us stapes like bread, pasta, and noodles. With pairing
notes for every ingredient, you'll soon be inventing new recipes.
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...