Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v
zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji
však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše
řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt...“).
Polévek existuje nepřeberné množství, masovými vývary počínaje,
přes rozmanité zeleninové polévky až po kulinářské polévkové
speciality. Alexandr Žurman (1947–2010), dlouholetý ředitel
Nakladatelství Olympia, mezi jehož koníčky vaření vždycky patřilo,
připravil se svou ženou Evou pro čtenáře pestrý výběr receptů na
polévky na každý týden.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...