Pečieme s Balansom

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 16,06 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Pečieme s Balansom kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
16,06 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit. Ukážka: Obrátené koláče Otočené hore nohami Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty. Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo. V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov! Korenený hruškový koláč Čas prípravy: 60 minút Na 12 porcií Na karamel: 60 g datľového sirupu 45 ml pomarančovej šťavy 60 g krupicového cukru 30 g masla Na cesto: 4 hrušky 4 vajcia 200 g krupicového cukru 200 ml rastlinného oleja 195 g hladkej múky 10 g kypriaceho prášku štipku soli 5 g mletého kardamómu 100 g vlašských orechov 1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť. 2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky. 3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi. 4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Pečieme s Balansom je 16,06 €

Výber kníh autora Olejárová Katarína

Zobraziť všetky knihy autora Olejárová Katarína
Výber kníh vydavateľa MAFRA Slovakia a.s.

Zobraziť všetky knihy vydavateľa MAFRA Slovakia a.s.
Naše tipy


Myšlienky k sebe samému
Rímska ríša sa na vrchole svojho rozmachu dostávala do čoraz búrlivejších pomerov, keď bola napádaná rôznymi kmeňmi spoza vonkajších hraníc ríše a zároveň v jej vnútri vznikali rozpory medzi samotnými Rimanmi. Marcus Aurelius sa stal cisárom práve v takýchto pohnutých časoch. Väčšiu časť svojej vlády bol nútený prežiť medzi vojskom v odľahlých častiach ríše v bojoch za zachovanie jej celistvosti a v snahe usporiadať pomery po často vznikajúcich rozbrojoch. Životné skúsenosti počas mnohých takto prežitých rokov mu umožnili, aby si v neskoršom čase svojho života vytvoril ucelený pohľad na ľudské bytie a strasti s ním spojené. Je známy ako cisár, ktorý sa výrazne zaujímal o filozofiu, o poznanie ľudskej duše, pričom bol silným zástancom stoicizmu. Marca Aurelia preslávila jednak jeho výnimočná schopnosť udržiavať i počas problematických pomerov celistvosť ríše a riešiť zložité problémy, a tiež jeho filozofické dielo Myšlienky k sebe samému. Dielo napísal v posledných rokoch svojho života a začal ho písať na území Kvádov pri Hrone, teda na území dnešného Slovenska. V Myšlienkach zhŕňa svoje životné skúsenosti a s umiernenosťou sa ponára do úvah o podstate sveta a o jeho princípoch. Okrem vlastných názorov uvádza i množstvo myšlienok iných autorov, čo svedčí o jeho mimoriadne vysokej vzdelanosti. Myšlienky Marca Aurelia sú veľmi pôsobivé a je z nich zrejmé, že ich autor bol znamenitý muž, ktorý sa obdivuhodným spôsobom dokázal zamýšľať nad ľudskou existenciou. Publikáciu dopĺňa úvodná štúdia Miloslava Okála Život a dielo Marca Aurelia.