Pečieme s Balansom

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 16,06 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Pečieme s Balansom kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
16,06 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit. Ukážka: Obrátené koláče Otočené hore nohami Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty. Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo. V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov! Korenený hruškový koláč Čas prípravy: 60 minút Na 12 porcií Na karamel: 60 g datľového sirupu 45 ml pomarančovej šťavy 60 g krupicového cukru 30 g masla Na cesto: 4 hrušky 4 vajcia 200 g krupicového cukru 200 ml rastlinného oleja 195 g hladkej múky 10 g kypriaceho prášku štipku soli 5 g mletého kardamómu 100 g vlašských orechov 1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť. 2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky. 3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi. 4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Pečieme s Balansom je 16,06 €

Výber kníh autora Olejárová Katarína

Zobraziť všetky knihy autora Olejárová Katarína
Výber kníh vydavateľa MAFRA Slovakia a.s.

Zobraziť všetky knihy vydavateľa MAFRA Slovakia a.s.
Naše tipy


Nová klavírní škola 1.díl
Čtyřdílná Nová klavírní škola je určena pro děti školního věku od 7 let. Nová klavírní škola chce usnadnit práci učitelům klavírní hry na všech typech škol i učitelům soukromým. Velký rozsah látky umožňuje připravit žáka během čtyř až pěti let na úroveň např. těžších etud Czerného op. 261. Rychlost postupu volí učitel podle schopností žáka. Celou řadu provázejí národní písničky od jednoduše upravených až po umělecky zpracované písně. Cílem školy je také prohlubovat lásku k hudbě, hudební cítění, sluchovou a rytmickou představivost.