A compelling first-hand look at one of today's most fascinating
food trends - the practice of cooking with and eating insects The
concept of eating insects has taken off in recent years in the
West, with media coverage ranging from sensationalist headlines to
passionate press pieces about the economic benefits. Yet little has
been written about how they taste, how diverse they are as
ingredients, and how to prepare them as food. On Eating Insects is
the first book to take a holistic look at the subject, presenting
essays on the cultural, political, and ecological significance of
eating insects, alongside stories from the field, tasting notes,
and recipes by the Nordic Food Lab.
Vynikajúca detektívka kráľovnej zločinu – legendárnej Agathy
Christie – sa odohráva v povojnovom Anglicku v roku 1946. Autorka
nás zavedie na vidiek neďaleko Londýna, kam prichádza slávny
detektív Hercule Poirot, aby spolu so superintendentom Spenceom
riešil záhadný prípad v rodine Cloadovcov. Niekoľko týždňov po
sobáši s príťažlivou mladou vdovou Gordon Cloade tragicky zahynie
pri nemeckom bombovom útoku na Londýn. Vďaka tomu sa bývalá pani
Underhayová stane výlučnou majiteľkou rodinného bohatstva
Cloadovcov. Krátko nato Hercula Poirota navštívi švagriná nebohého
muža, ktorá tvrdí, vraj „duchovia“ ju varovali, že prvý manžel
Rosaleen Underhayovej ešte žije. Keď Poirota požiada, aby našiel
nezvestnú osobu iba podľa indícií zo záhrobia, slávneho detektíva
sa zmocnia pochybnosti, no ešte väčšmi ho máta pravý dôvod, prečo
ho Kathleen Cloadová vlastne vyhľadala... Prekladateľ: Zdenka
Buntová
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...