FERRANDI Paris, the French School of Culinary Arts? dubbed the
“Harvard of gastronomy” by Le Mondenewspaper?provides the ultimate
reference on preparing and cooking meat.This book offers a complete
course in cooking all types of meat: beef, veal, pork, lamb,
poultry, and game. From trussing a chicken to tying a pork loin to
dressing a rack of lamb, readers will gain all the fundamentals for
preparing meat, along with more advanced techniques such as
preparing sweetbread or deboning and stuffing quail. Impress your
dinner guests by serving dishes such as duck confit, wild boar
tacos, moussaka, beef bourguignon, filet mignon, Texan pork ribs,
osso bucco, or lamb tajine.Written by the culinary school’s
experienced teaching team of master chefs and adapted for the home
cook, this fully illustrated cookbook provides concise, expert
guidance through forty-two fundamental techniques and seventy
recipes that form the building blocks of the illustrious French
cooking tradition, explained step by step in text and images.
Practical information is presented in tables, diagrams, and
sidebars for handy reference. Easy-to-follow recipes are graded for
level of difficulty, allowing readers to develop their skills over
time. Whether you are an amateur home chef or an experienced
professional, this extensive reference provides everything you need
to master the world-class culinary school’s recipes and techniques
for preparing meat.
Rímska ríša sa na vrchole svojho rozmachu dostávala do čoraz
búrlivejších pomerov, keď bola napádaná rôznymi kmeňmi spoza
vonkajších hraníc ríše a zároveň v jej vnútri vznikali rozpory
medzi samotnými Rimanmi. Marcus Aurelius sa stal cisárom práve v
takýchto pohnutých časoch. Väčšiu časť svojej vlády bol nútený
prežiť medzi vojskom v odľahlých častiach ríše v bojoch za
zachovanie jej celistvosti a v snahe usporiadať pomery po často
vznikajúcich rozbrojoch. Životné skúsenosti počas mnohých takto
prežitých rokov mu umožnili, aby si v neskoršom čase svojho života
vytvoril ucelený pohľad na ľudské bytie a strasti s ním spojené. Je
známy ako cisár, ktorý sa výrazne zaujímal o filozofiu, o poznanie
ľudskej duše, pričom bol silným zástancom stoicizmu. Marca Aurelia
preslávila jednak jeho výnimočná schopnosť udržiavať i počas
problematických pomerov celistvosť ríše a riešiť zložité problémy,
a tiež jeho filozofické dielo Myšlienky k sebe samému. Dielo
napísal v posledných rokoch svojho života a začal ho písať na území
Kvádov pri Hrone, teda na území dnešného Slovenska. V Myšlienkach
zhŕňa svoje životné skúsenosti a s umiernenosťou sa ponára do úvah
o podstate sveta a o jeho princípoch. Okrem vlastných názorov
uvádza i množstvo myšlienok iných autorov, čo svedčí o jeho
mimoriadne vysokej vzdelanosti. Myšlienky Marca Aurelia sú veľmi
pôsobivé a je z nich zrejmé, že ich autor bol znamenitý muž, ktorý
sa obdivuhodným spôsobom dokázal zamýšľať nad ľudskou existenciou.
Publikáciu dopĺňa úvodná štúdia Miloslava Okála Život a dielo Marca
Aurelia.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...