Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej
svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už
jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou
súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri
potravinárske odrody maku: modrá, sivá, hnedá a albínska biela,
chuťovo veľmi osobitá. No chuť všetkých štyroch odrôd stojí za to.
Vyskúšajte ju v skvelých koláčoch, slaných aj sladkých, tradičných
či moderných, inšpirovaných medzinárodnou kuchyňou. Zoznámte sa s
makovým olejom a makovou múkou, vyrobte si makové mlieko, makové
pesto alebo smoothie. Presvedčte sa, že mak nepatrí len do
tradičnej štrúdle, mrežovníka, buchiet či na rezance, ale pripravte
z neho cheesecake, makrónky, panna cottu, krehké Pavlovovej
tortičky s makovou šľahačkou alebo griotkové tartaletky. Nič to, ak
budete mať maku plné zuby!
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...