Korenina je usušené semeno, plod, koreň, kôra alebo iná látka
rastlinného pôvodu. Používa sa predovšetkým na ochutenie,
zafarbenie a konzervovanie jedla. Táto kniha sa zaoberá všetkými
hlavnými koreninami, ktoré sa dnes používajú. Opisuje ich chuť,
vlastnosti a to, ako sa navzájom čo najlepšie dopĺňajú alebo ku
ktorému druhu mäsa či zeleniny sa hodia. Venuje sa aj liečivým
vlastnostiam, ktoré koreniny prenesú na jedlo. Kniha podrobne
opisuje vyše 50 najznámejších korenín, uvádza aj ich pôvod a
tradičné aj súčasné použitie. Text s množstvom informácií dopĺňajú
farebné ilustrácie. Výborný spoločník každého kuchára.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...