Following the success of ",The French Kitchen",, Joanne Harris and
Fran Warde have collaborated once more to write a French cookbook
with a difference. This time they have taken their inspiration from
the rural markets of Gascony. Tomatoes as nature intended them to
be - large, misshapen and bursting with taste - sun-ripened melons,
locally produced foie gras, air-dried goat's cheeses rolled in
herbs, organic honey, persimmons and floc (a uniquely addictive
combination of freshly pressed grape juice and aged Armagnac), all
form the basis of a deliciously simple collection of recipes that
recapture all the sensations and flavours of summertime.
Traditional dishes like cassoulet, beef bourguignon and creme
caramel, as well as creative reinterpretations of old favourites -
chilli duck with orange salad and wild mushroom tartlets - all
combine to make ",The French Market", a recipe for success.
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...