Following the success of ",The French Kitchen",, Joanne Harris and
Fran Warde have collaborated once more to write a French cookbook
with a difference. This time they have taken their inspiration from
the rural markets of Gascony. Tomatoes as nature intended them to
be - large, misshapen and bursting with taste - sun-ripened melons,
locally produced foie gras, air-dried goat's cheeses rolled in
herbs, organic honey, persimmons and floc (a uniquely addictive
combination of freshly pressed grape juice and aged Armagnac), all
form the basis of a deliciously simple collection of recipes that
recapture all the sensations and flavours of summertime.
Traditional dishes like cassoulet, beef bourguignon and creme
caramel, as well as creative reinterpretations of old favourites -
chilli duck with orange salad and wild mushroom tartlets - all
combine to make ",The French Market", a recipe for success.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...