Florentine

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 32,78 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Florentine kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
32,78 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
Florentine is a collection of recipes and photographs from Tuscany's capital. Emiko Davies draws on her lived experience of traditional Florentine cuisine to share recipes that transport readers to the piazzas of Florence. From her torta di mele - a reassuringly nonna-esque apple cake - to ravioli pera e ricotta - mouthwateringly buttery pear and ricotta ravioloni - allow yourself to be taken on a culinary tour through the city. Florentine is a unique stroll through the city's streets, past pastry shops bustling with espresso-sippers, hole-in-the-wall wine bars, busy food vans and lunchtime trattorias, to reveal why the people of Florence remain proudly attached to their unchanging cuisine - a cuisine that tells the unique story of its city, dish by dish. From the morning ritual of la pasticceria (the pastry shop) and il forno (the bakery), the tantalising fresh produce of il mercato (the market) and il maccellaio (the butcher) through to the romance of la trattoria, Davies expertly guides food lovers through the Renaissance city. Be swept up in the atmosphere of Florence's street food scene with a few bites of crunchy crostini with fig compote and prosciutto, or savour a silky gelato of hazelnut and crema. With a nod to Florence's rich history, Florentine offers some much-loved traditional dishes, such as schiacciata fiorentina (orange and vanilla cake), apricot jam crostata (apricot jam pie), piselli alla fiorentina (peas cooked in tomato sauce) and cinghiale con le olive (stewed wild boar with olives). Seasons and long-held food traditions play an important role in the Tuscan kitchen and this is reflected in every Florentine menu, bakery window or market stall. Davies says that one of the things living in Tuscany has taught her is that there is no such thing as Italian cuisine, rather, Florentine is about offering readers a local's perspective on one of the country's 20 regional cuisines. In this case, the one that has won her heart.
Výber kníh autorov Emiko Davies , Hardie Grant

Zobraziť všetky knihy autora Emiko Davies, Hardie Grant
Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Myšlienky k sebe samému
Rímska ríša sa na vrchole svojho rozmachu dostávala do čoraz búrlivejších pomerov, keď bola napádaná rôznymi kmeňmi spoza vonkajších hraníc ríše a zároveň v jej vnútri vznikali rozpory medzi samotnými Rimanmi. Marcus Aurelius sa stal cisárom práve v takýchto pohnutých časoch. Väčšiu časť svojej vlády bol nútený prežiť medzi vojskom v odľahlých častiach ríše v bojoch za zachovanie jej celistvosti a v snahe usporiadať pomery po často vznikajúcich rozbrojoch. Životné skúsenosti počas mnohých takto prežitých rokov mu umožnili, aby si v neskoršom čase svojho života vytvoril ucelený pohľad na ľudské bytie a strasti s ním spojené. Je známy ako cisár, ktorý sa výrazne zaujímal o filozofiu, o poznanie ľudskej duše, pričom bol silným zástancom stoicizmu. Marca Aurelia preslávila jednak jeho výnimočná schopnosť udržiavať i počas problematických pomerov celistvosť ríše a riešiť zložité problémy, a tiež jeho filozofické dielo Myšlienky k sebe samému. Dielo napísal v posledných rokoch svojho života a začal ho písať na území Kvádov pri Hrone, teda na území dnešného Slovenska. V Myšlienkach zhŕňa svoje životné skúsenosti a s umiernenosťou sa ponára do úvah o podstate sveta a o jeho princípoch. Okrem vlastných názorov uvádza i množstvo myšlienok iných autorov, čo svedčí o jeho mimoriadne vysokej vzdelanosti. Myšlienky Marca Aurelia sú veľmi pôsobivé a je z nich zrejmé, že ich autor bol znamenitý muž, ktorý sa obdivuhodným spôsobom dokázal zamýšľať nad ľudskou existenciou. Publikáciu dopĺňa úvodná štúdia Miloslava Okála Život a dielo Marca Aurelia.