Florentine is a collection of recipes and photographs from
Tuscany's capital. Emiko Davies draws on her lived experience of
traditional Florentine cuisine to share recipes that transport
readers to the piazzas of Florence. From her torta di mele - a
reassuringly nonna-esque apple cake - to ravioli pera e ricotta -
mouthwateringly buttery pear and ricotta ravioloni - allow yourself
to be taken on a culinary tour through the city. Florentine is a
unique stroll through the city's streets, past pastry shops
bustling with espresso-sippers, hole-in-the-wall wine bars, busy
food vans and lunchtime trattorias, to reveal why the people of
Florence remain proudly attached to their unchanging cuisine - a
cuisine that tells the unique story of its city, dish by dish. From
the morning ritual of la pasticceria (the pastry shop) and il forno
(the bakery), the tantalising fresh produce of il mercato (the
market) and il maccellaio (the butcher) through to the romance of
la trattoria, Davies expertly guides food lovers through the
Renaissance city. Be swept up in the atmosphere of Florence's
street food scene with a few bites of crunchy crostini with fig
compote and prosciutto, or savour a silky gelato of hazelnut and
crema. With a nod to Florence's rich history, Florentine offers
some much-loved traditional dishes, such as schiacciata fiorentina
(orange and vanilla cake), apricot jam crostata (apricot jam pie),
piselli alla fiorentina (peas cooked in tomato sauce) and cinghiale
con le olive (stewed wild boar with olives). Seasons and long-held
food traditions play an important role in the Tuscan kitchen and
this is reflected in every Florentine menu, bakery window or market
stall. Davies says that one of the things living in Tuscany has
taught her is that there is no such thing as Italian cuisine,
rather, Florentine is about offering readers a local's perspective
on one of the country's 20 regional cuisines. In this case, the one
that has won her heart.
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do
Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na
odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“. Podujatie
usporiadal štyridsaťročný miliardár a futurista Edmond Kirsch,
ktorý sa vďaka svojim ohurujúcim ultramoderným vynálezom a odvážnym
predpovediam preslávil po celom svete. Kirsch, ktorý pred dvoma
desaťročiami patril k prvým Langdonovým študentom na Harvarde, sa
chystá zverejniť prelomový vedecký objav, ktorý zodpovie dve zo
základných otázok ľudskej existencie. Langdona a stovky hostí
uchváti originálna prezentácia, oveľa kontroverznejšia, ako Langdon
čakal. Dokonale zorganizovaný večer sa však v okamihu zmení na
chaos a hrozí, že Kirschov vzácny objav sa navždy stratí. Langdon
sa ocitne v bezprostrednom ohrození a musí z Bilbaa utiecť.
Sprevádza ho Ambra Vidalová, elegantná riaditeľka múzea, ktorá
Kirschovi pomohla provokatívny večer pripraviť. Vydajú sa do
Barcelony, aby našli záhadné heslo, ktorým odhalia Kirschovo
tajomstvo. Pri pátraní v temných vodách utajených dejín a
radikálneho náboženstva sa Langdon s Vidalovou musia skrývať pred
nepriateľom, ktorého všadeprítomná moc zjavne pramení v španielskom
kráľovskom paláci a ktorý sa nezastaví pred ničím, aby Edmonda
Kirscha umlčal. Na ceste vyznačenej moderným umením a tajuplnými
symbolmi odhalia Langdon a Vidalová stopy, ktoré ich nakoniec
dovedú až ku Kirschovmu nečakanému objavu... a šokujúcej pravde, čo
nám tak dlho unikala.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...