Dalmatia, by Ino Kuvacic, brings us over 100 authentic Croatian
dishes. &,nbsp, With chapters covering vegetables and salads,
meat dishes, fish and seafood and sweets, the book reveals
authentic recipes and cherished food traditions of this
little-known part of Europe – the spectacular Dalmatian coast. It
is a region defined by the sea, and its cuisine has evolved from
the a long and complex history that has brought many foreign
influences both to its shores and its food.Fish, seafood, tomatoes
and olives - and wine - are the heroes. Recipes include Splitska
pašticada (braised beef with red wine, prunes and apples), Brujet
(Dalmatian seafood stew), Kozice s pršutom (prawns wrapped in
prosciutto with goat’s cheese) and Dubrovacka rožada (Croatian
creme caramel).&,nbsp, &,nbsp, Accompanied by stunning
local photography of both this beautiful region and the culinary
experiences and traditions it offers, Dalmatia will transport you
to the sparkling coastline of Croatia from your own kitchen.
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...