Vinárstvo & somelierstvo - Štefan Ailer

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 2 e-shopoch od 7,60 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Vinárstvo & somelierstvo - Štefan Ailer kúpite na Panta Rhei
Panta Rhei
7,60 €
Skladom (odoslanie ihneď)

Vinárstvo & somelierstvo - Štefan Ailer kúpite na Gorila.sk
Gorila.sk
10,23 €
Skladom (odoslanie ihneď)

Krátky popis
Je ťažšie víno vyrobit alebo ho predať? Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie. Publikácia je určená pre výrobcov i predajcov vína, someliérov, vináskych nadšencov, vinárske združenia, študentov vinárstva a someliérstva na vysokých a stredných školách, someliérske kurzy, zážitkovú gastronómiu a všetkých priaznivcov vína. V úvode publikácie vysvetľuje autor významnosť funkcie someliéra pre víno i gastronómiu. Popisuje kultúrne posolstvo vína v historii a súčasnosti ľudstva, imidž a zdravotné aspekty umienenej konzumácie vína. Uvádza štatistiky z významných vinárskych krajín Európy. V kapitole o technológii výroby vína popisuje najnovšie trendy v enológii. Na základe vlastných dlhoročných kraktických skúsenstí kladie doraz na hygienu výrobných prestorov a precíznostť obslužného personálu. V prípade dodržania týchto zásad je možná minimalizácia technologických zásahov. Dosiahneme tým odrodovú typickosť, čistotu a prirodzenosť vín, so stopou terroir. Podrobne popisuje aj technológiu výroby šumivých vín, ktoré sú v gastronómii jedinečným fenoménom, tokajských vín, aj biovín. Venuje sa príčinám vzniku chorôb a chýb vína, uvádzam zásady prevencie ich vzniku a nápravné opatrenia. Široký priestor venuje nenahraditeľnej pozícii dreva v enológii a v marketingu vína. uvádzam klady i zápory výroby vína v sudoch, metódy výroby sur lie a batonáž. V prezentačnej časti popisuje rituály odzátkovania, dekantácie, servisu vína. someliér musí dokonale ovládať čítanie údajov z etikety vína. Preto veľmi podrobne opisujem aktuálne podmienky označovania a uvádzania vína do obehu. Zážitkovej enogastronómii sa venuje v ucelenej kapitole, ktorá ilustračne popisuje zásady správnych kombinácií jedla a vína. V závere nechýbajú pravidlá, zásady a systémy súťažného senzorického hodnotenia vína, slovník degustácie a požiadavky na získanie osvedčenia posudzovateľa pre víno a vinárske výrobky. Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Vinárstvo & somelierstvo - Štefan Ailer je 9,50 €

Výber kníh vydavateľa Baštan

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Baštan
Naše tipy


Zrkadlo
Vlado a Helena, manželia, úplne obyčajní, v úplne bežnom manželstve s jednou dcérou. Zabezpečení, bez konfliktov, bez lásky. Spolubývajúci, ktorí zabudli, že kedysi to medzi nimi iskrilo. Helena si to uvedomuje, no vôbec netuší, čo je potrebné zmeniť, aby to opäť fungovalo. Vlado zatiaľ žije svojimi hobby a zrejme mu nič nechýba... Helena sa teda posadí za internet a začne blúdiť a snívať bez neho. Ako dlho sa dá takto žiť? Až dovtedy, kým vám vaše dieťa, hoci nevedomky, nastaví reálne zrkadlo. Nie je však už neskoro niečo si z toho vziať?