Autorom tejto neobyčajnej knihy nie je nijaký kuchár, hoci jeho
meno nájdeme v názvoch rozličných jedál, ale vážený radca
Odvolacieho súdu, nositeľ radu Čestnej légie a člen niekoľkých
učených spoločností vo Francúzsku v 18. storočí. Pán Savarin bol
však najmä veľký gurmán a bonviván. Celý život zbieral materiály k
svojmu dielu o gastronómii, ktoré podľa vtedajšej „módy“ nazval
Fyziológia chuti. K jedlu pristupoval so všetkou vážnosťou, no
zároveň aj s láskavým humorom. Ním sú prešpikované aj pôvabné
príbehy, ktoré zahrnul do svojich úvah. A hoci od napísania tejto
knihy uplynulo už dvesto rokov, jej autor nás dodnes učí umeniu
vychutnávať si život.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Umenie vychutnať si život alebo Fyziológia chuti je 13,88 €
Cieľom pracovného zošita je ponúknuť žiakom a študentom základný
prehľad hudobno-teoretických poznatkov v podobe konkrétnych
príkladov. Jednotlivé úlohy na noty, stupnice, akordy, intervaly a
ďalšie hudobno-teoretické pojmy sú v jednotlivých celkoch zoradené
podľa náročnosti. Súčasťou zošita je tiež 54 rytmických cvičení
zoradených podľa náročnosti. Zošit ponúka širokú možnosť
uplatnenia. Je vhodný pre žiakov ZUŠ a študentov, ktorí sa
pripravujú na konzervatórium. Kľúč s riešením jednotlivých úloh
ponúka možnosť vlastnej kontroly aj bez účasti pedagóga. Riešenie
je uvedené v notových ukážkach na konci zošita.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...