Chocolate - `the food of the Gods' - has had a long and eventful
history. Its story is expertly told here by the doyen of Maya
studies, Michael Coe, and his late wife, Sophie. The book begins
3,000 years ago in the Mexican jungles and goes on to draw on
aspects of archaeology, botany and socio-economics.Used as currency
and traded by the Aztecs, chocolate arrived in Europe via the
conquistadors, and was soon a favourite drink with aristocrats. By
the 19th century and industrialization, chocolate became a food for
the masses - until its revival in our own time as a luxury item.
Chocolate has also been giving up some of its secrets to modern
neuroscientists, who have been investigating how flavour perception
is mediated by the human brain.And, finally, the book closes with
two contemporary accounts of how chocolate manufacturers have (or
have not) been dealing with the ethical side of the industry.
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...