Chocolate - `the food of the Gods' - has had a long and eventful
history. Its story is expertly told here by the doyen of Maya
studies, Michael Coe, and his late wife, Sophie. The book begins
3,000 years ago in the Mexican jungles and goes on to draw on
aspects of archaeology, botany and socio-economics.Used as currency
and traded by the Aztecs, chocolate arrived in Europe via the
conquistadors, and was soon a favourite drink with aristocrats. By
the 19th century and industrialization, chocolate became a food for
the masses - until its revival in our own time as a luxury item.
Chocolate has also been giving up some of its secrets to modern
neuroscientists, who have been investigating how flavour perception
is mediated by the human brain.And, finally, the book closes with
two contemporary accounts of how chocolate manufacturers have (or
have not) been dealing with the ethical side of the industry.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...