The Core of an Onion

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 22,33 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

The Core of an Onion kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
22,33 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
From the New York Times bestselling author of Cod and Salt, a delectable look at the cultural, historical, and gastronomical layers of one of the world's most beloved culinary staples-featuring original illustrations and recipes from around the world. As Julia Child once said, ",It is hard to imagine a civilization without onions.", Historically, she's been right-and not just in the kitchen. Uniquely flourishing in just about every climate and culture around the world, onions have provided the essential basis not only for sautés, stews, and stir fries, but for medicines, metaphors, and folklore. Abundantly commonplace yet extraordinarily indispensable, the onion is Kurlansky's newest global food fixation as he sets out to explore how and why the crop reigns over Wales to Italy and everywhere in between. Featuring historical images and his own pen-and-ink drawings, Kurlansky begins with the science behind the only sulfuric acid-spewing plant, then digs through the twenty varieties of onion and the cultures built around them. Among the first domesticated and cultivated crops, onions were seen by the ancient Egyptians as a symbol of eternity, the Greeks as an agent of strength, and the Chinese as a supplement for intelligence. Entering the kitchen, Kurlansky celebrates the raw, roasted, creamed, marinated, and pickled. Including twenty-five recipes from around the world, The Core of an Onion shares the secrets to celebrated Parisian chef Alain Senderens's onion soup eaten to cure late-night drunkenness, Hemingway's raw onion and peanut butter sandwich, and the Gibson, a debonair gin martini garnished with a pickled onion. Just as the smell of sautéed onions will lure anyone to the kitchen, The Core of an Onion is sure to draw readers into their savory stories at first taste.

Zobraziť všetky knihy autora Bloomsbury Publishing PLC, Mark Kurlansky
Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Outlander 3 - Moreplavec
V treťom diely série OUTLANDER sa dozvedáme, že Jamiemu Fraserovi sa ani pri všetkej snahe nepodarilo zahynúť na bojisku pri Cullodene. Nie je z toho nadšený. V dvadsiatom storočí je Claire síce šokovaná z odhalenia, že Jamie prežil, ale rovnako je aj nadšená. Spoznávame Jamieho príbeh, ako postupne plynie, keď sa pokúša pozliepať život z čiastočiek svojej duše aj svojej krajiny, ktoré zostali, a z Clairinho krátkeho opisu spoznáme uplynulých dvadsať rokov po tom, čo ho opustila v Cullodene. Roger MacKenzie a Brianna (Clairina a Jamieho dcéra) si k sebe nachádzajú cestu počas spoločného pátrania útržkami minulosti a tvrdošijne hľadajú stopy po Jamiem Fraserovi. Dokážu ho nájsť? A ak sa im to podarí, vráti sa Claire k nemu? A ak sa vráti... čo bude potom? Úprimne? Asi by bolo jednoduchšie opísať, čo sa nestalo, ako to, čo sa stalo. Príbeh plynie od duchov Samhainu v Škótskej Vysočine až k uliciam a nevestincom Edinburghu, k šírošírym diaľavám na mori a dobrodružstvám v Západnej Indii. Kníhtlač, vlastizrada, vražda, vúdú, čínsky fetišizmus nôh, únos, korytnačia polievka a mnoho iného. Ale za tým všetkým stojí jediná Jamieho otázka: „Sassenach, prijmeš ma takého, aký som, a riskneš všetko pre muža, ktorého si kedysi poznala?“