A riveting saga in the history of rock `n' roll: the decades-long
rivalry between the two men who innovated the electric guitar's
amplified sound-Leo Fender and Les Paul-and their intense
competition to convince rock stars like the Beatles, Jimi Hendrix,
and Eric Clapton to play the instruments they built. In the years
after World War II, music was evolving from big-band jazz into the
primordial elements of rock 'n' roll-and these louder styles
demanded revolutionary instruments. When Leo Fender's tiny firm
marketed the first solid-body electric guitar, the Esquire,
musicians immediately saw its appeal.Not to be out-maneuvered,
Gibson, the largest guitar manufacturer, raced to build a
competitive product. The company designed an ",axe", that would
make Fender's Esquire look cheap and convinced Les Paul-whose
endorsement Leo Fender had sought-to put his name on it. Thus was
born the guitar world's most heated rivalry: Gibson versus Fender,
Les versus Leo.While Fender was a quiet, half-blind, self-taught
radio repairman from rural Orange County, Paul was a brilliant but
egomaniacal pop star and guitarist who spent years toying with new
musical technologies. Their contest turned into an arms race as the
most inventive musicians of the 1950s and 1960s-including bluesman
Muddy Waters, rocker Buddy Holly, the Beatles, Bob Dylan, and Eric
Clapton-adopted one maker's guitar or another. By the time Jimi
Hendrix played ",The Star-Spangled Banner", at Woodstock in 1969 on
his Fender Stratocaster, it was clear that electric
instruments-Fender or Gibson-had launched music into a radical new
age, empowering artists with a vibrancy and volume never before
attainable.
Ponúkame vám knihu receptov zostavených podľa princípov paleo.
Obsahuje 88 chutných, plnohodnotných jedál s minimálnym podielom
sacharidov, antinutrientov a alergénov. Dominantnou zložkou
všetkých jedál je zelenina, vďaka čomu obsahujú nadpriemerné
hodnoty vitamínov a minerálov. Autori knihu zostavili na základe
vlastných dlhoročných skúseností s varením paleo jedál. Z knihy sa
napríklad dozviete, ako sa pripravujú špagety bez cestovín, rizoto
bez ryže alebo fazuľová polievka bez fazule. Recepty do knihy boli
povyberané tak, aby rešpektovali slovenskú kuchyňu a ich príprava
bola čo najmenej prácna. Kniha obsahuje 88 receptov: – 43 hlavných
jedál – 24 príloh a šalátov – 13 raňajok – 8 polievok Aby sme vám
uľahčili plánovanie a premýšľanie nad varením, kniha je rozdelená
do 4 ucelených týždňov s kompletnými nákupnými zoznamami pre 1, 2
alebo 4 osoby. Všetky recepty autori počas prípravy knihy
vlastnoručne navarili a odfotili. Od paleo stravy môžete očakávať
úpravu hmotnosti, zlepšenie trávenia, nárast životnej energie či
zvýšenie imunity.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...