V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem,
majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu,
aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a
mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až
po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník
Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně
vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež
doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií
čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba
povýšili na úroveň náboženského obřadu".
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Tajnosti francouzského pekaře - Peter Mayle,Gérard Auzet je 9,07 €
Na brehu Ženevského jazera stojí zámok Atlantis, v ktorom sa
schádza 7 sestier, aby pochovali svojho nevlastného otca. Jeho
posledná vôľa však obsahuje niečo, čo ich všetky prekvapí. Dozvedia
sa, v ktorej krajine majú hľadať svoj skutočný pôvod. Maia, ktorá
je prvou zo sestier, neváha a rozhodne sa vypátrať, kým je a kam
patrí. Pátranie po jej osude ju zavedie do slnkom zaliateho Rio de
Janeira, do starobylej vily, kde objaví informácie o žene menom
Izabela Bonifacio. Práve Izabela žila v dome na začiatku 20.
storočia a patrila k najvyššej vrstve miestnej smotánky. Maia sa
ponorí do neuveriteľného životného príbehu Izabely a popri tom
rozplieta aj svoj vlastný.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...