V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem,
majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu,
aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a
mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až
po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník
Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně
vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež
doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií
čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba
povýšili na úroveň náboženského obřadu".
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Tajnosti francouzského pekaře - Peter Mayle,Gérard Auzet je 9,07 €
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...