České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či
tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné
bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z
kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s
chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se
rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva
Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let
1918 – 1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace
surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100
nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s
nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové
reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně
rad, aby se pečivo podařilo.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...