Známa etnologička Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad
na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej
kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní
Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do
našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. Naša ľudová
kuchyňa je okrem rodinného života našich predkov spätá aj so
zvykmi, s obradmi, so sviatkami, či dokonca s poverami v ročnom
cykle. V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a
prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie
používaných surovinách. Druhá časť približuje jednotlivé regióny
Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú
typické. Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty
zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich
dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období,
spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli
aj zdravšiu verziu.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Rok v slovenskej ľudovej kuchyni je 21,53 €
V roce 1997 zažil Richard Bartlett posun ve vnímání, který dal
celému jeho životu nový směr. Zjistil, že slabý dotek spojený s
cíleným záměrem stačí na to, aby jeho klienti znovu nabyli
fyzickou, duševní, a dokonce i duchovní rovnováhu. Výsledky byly
zcela mimořádné – a stále se vzpírají logice. Dr. Bartlett čerpá ze
zdrojů kvantové fyziky a jeho cílem je poskytnout nástroje, naději
a přímou a osobní transformaci komukoliv, kdo je otevřen novým
vjemům.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...