Karel Šroubek, autor této vyjímečné kuchařské knihy, se vždy řídil
heslem: "Za živa v hotelu, po smrti v nebi" a pro hosta by udělal
cokoli. Říkali mu "pane hoteliére" a velmi si ho vážili. Na
Václavském náměstí v Praze mu patřila restaurace U Šroubků, později
zakoupil celý hotel U arcivévody Štěpána. V knize Jak se vaří u
Šroubka, která byla vydána poprvé již v roce 1935, čtenář objeví
nejen spousty skvělých receptů, bude pozván i do kuchyně a spolu s
majitelem může sledovat chování personálu k hostům. Hotel sídlící v
přepychové secesní budově, byl později přejmenován na Grandhotel
Evropa, název U Šroubků se však používá bezmála do dnes.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...