'A brilliant, passionate and spellbinding tour de force' Claudia
Roden'Fuchsia Dunlop is one of the world's best writers on Chinese
food' Ken Hom CBE The epic tale of the world's most sophisticated
gastronomic culture, told through a banquet of thirty Chinese
dishesChinese was the earliest truly global cuisine. When the first
Chinese labourers began to sojourn and settle abroad, restaurants
appeared in their wake. Yet Chinese food has the curious
distinction of being both one of the world's best-loved culinary
traditions and one of the least understood.For more than a century,
the overwhelming dominance of a simplified form of Cantonese
cooking ensured that few foreigners experienced anything of its
richness and sophistication - but today that is beginning to
change. In this book, the James Beard Award-winning cook and writer
Fuchsia Dunlop explores the history, philosophy and techniques of
China's rich and ancient culinary culture. Each chapter examines a
classic dish, from mapo tofu to Dongpo pork, knife-scraped noodles
to braised pomelo pith, to reveal a singular aspect of Chinese
gastronomy, whether it's the importance of the soybean, the lure of
exotic ingredients or the history of Buddhist vegetarian
cuisine.Meeting local food producers, chefs, gourmets and home
cooks as she tastes her way across the country, Fuchsia invites
readers to join her on an unforgettable journey into Chinese food
as it is made, cooked, eaten and considered in its homeland.
Weaving together historical scholarship, mouth-watering
descriptions of food and on-the-ground research conducted over the
course of three decades, Invitation to a Banquet is a lively,
landmark tribute to the pleasures and mysteries of Chinese cuisine.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Invitation to a Banquet: The Story of Ch je 30,35 €
Rímska ríša sa na vrchole svojho rozmachu dostávala do čoraz
búrlivejších pomerov, keď bola napádaná rôznymi kmeňmi spoza
vonkajších hraníc ríše a zároveň v jej vnútri vznikali rozpory
medzi samotnými Rimanmi. Marcus Aurelius sa stal cisárom práve v
takýchto pohnutých časoch. Väčšiu časť svojej vlády bol nútený
prežiť medzi vojskom v odľahlých častiach ríše v bojoch za
zachovanie jej celistvosti a v snahe usporiadať pomery po často
vznikajúcich rozbrojoch. Životné skúsenosti počas mnohých takto
prežitých rokov mu umožnili, aby si v neskoršom čase svojho života
vytvoril ucelený pohľad na ľudské bytie a strasti s ním spojené. Je
známy ako cisár, ktorý sa výrazne zaujímal o filozofiu, o poznanie
ľudskej duše, pričom bol silným zástancom stoicizmu. Marca Aurelia
preslávila jednak jeho výnimočná schopnosť udržiavať i počas
problematických pomerov celistvosť ríše a riešiť zložité problémy,
a tiež jeho filozofické dielo Myšlienky k sebe samému. Dielo
napísal v posledných rokoch svojho života a začal ho písať na území
Kvádov pri Hrone, teda na území dnešného Slovenska. V Myšlienkach
zhŕňa svoje životné skúsenosti a s umiernenosťou sa ponára do úvah
o podstate sveta a o jeho princípoch. Okrem vlastných názorov
uvádza i množstvo myšlienok iných autorov, čo svedčí o jeho
mimoriadne vysokej vzdelanosti. Myšlienky Marca Aurelia sú veľmi
pôsobivé a je z nich zrejmé, že ich autor bol znamenitý muž, ktorý
sa obdivuhodným spôsobom dokázal zamýšľať nad ľudskou existenciou.
Publikáciu dopĺňa úvodná štúdia Miloslava Okála Život a dielo Marca
Aurelia.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...