Food For Thought

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 39,85 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Food For Thought kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
39,85 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
",Food for Thought",, edited by Vicente Todoli, director of the Tate Modern (London) and by Richard Hamilton, American contemporary pop-art legend, explores Adria's participation in Documenta 12 and the debates this has stimulated between the worlds of gastronomy and art. ",Food For Thought", compiles the discussions of the artists, chefs, critics, gallerists, and curators who took part in two round tables at elBulli, presenting the voices of 12 potent personalities of the art and gastronomic worlds, opening the boundaries between kitchen and art. This work offers a fascinating look at artistic expression and gastronomic creativity, featuring breath-taking photos of Adria's creations with texts and discussions by internationally acclaimed creators and critics. Ferran Adria has revolutionized the world of gastronomy over the last 20 years. Adria has appeared on the cover of ",The New York Times Magazine", as the leader of A New Nouvelle Cuisine. A Le Monde named him as the best chef in the world and ",Time", magazine included him in the 100 most influential personalities on the planet. Adria's restaurant, elBulli, was awarded 3 Michelin stars and recognized 4 times as the world's best restaurant by ",The Restaurant Magazine",. So original and poetically sensible is his approach to cooking that he is considered to be the greatest 'artist of the kitchen' of his generation. In 2007, Adria was the first chef ever to be invited to participate in Documenta (Kassel, Germany), considered to be the most important international art exhibition. Adria himself said during the presentation of the Spanish version of the book in his ironic and witty way that, 'after the publication of this book /he/ could rest in peace, as far as /his/ professional life is concerned'.
Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Outlander 4 - Bubny jesene
BUBNY JESENE je v poradí štvrtá kniha zo série OUTLANDER. Claire a Jamie spolu s Jamieho synovcom Ianom nachádzajú v kolónii Severná Karolína miesto, kde by sa usadili. Hľadajú spôsob, ako neprekročiť nebezpečnú hranicu medzi patronátom guvernéra Tryona a Clairiným poznaním nadchádzajúcej revolúcie v Amerike, ale aj medzi pomocou Jamieho tety Jocasty, poslednej z klanu MacKenzieovcov („MacKenzieovci sú šarmantní ako škovránky v poli, ale aj prefíkaní ako líšky.“) a nežiaducimi záväzkami v podobe otrokov na jej plantáži. Keď nájdu miesto v horách a postavia si svoj prvý zrub, ich novonadobudnutý život je síce šťastný, ale aj s príchuťou trpkosti pri spomienke na Briannu – dcéru, ktorú Claire opustila a Jamie nikdy neuvidí. Aj Brianna neustále premýšľa o svojich rodičoch. V historických záznamoch objaví nebezpečnú informáciu – správu o vypuknutí požiaru na Fraserovej holi. Základná dilema cestovateľov v čase sa objavuje opäť: Môžeme meniť minulosť? Ak áno... za akú cenu? Roger MacKenzie našiel rovnaké oznámenie v novinách a rozhodol sa Brianne o ňom nepovedať. Nechcel, aby riskovala svoj život pre niečo, čo sa nedá zmeniť. Ani ona sa mu nezdôverí, ale poštou mu doručia Briannine škatule s osobnými vecami a rodinnými rozpomienkami s lístkom, na ktorom je napísané: „Každý potrebuje históriu. Toto je moja história. Prosím ťa, postaraj sa o ňu, kým sa nevrátim.“ Vtedy sa Roger prikláňa k myšlienke, že správu v novinách našla aj ona. Roger nasleduje Briannu do minulosti, kam sa vybrala pátrať po svojich rodičoch, aby sa pokúsila zachrániť ich životy. Keď zistí, že odplávala do Ameriky, sám nasadne na loď, na ktorej je kapitánom Stephen Bonnet. Ako funguje cestovanie v čase? Kto dokáže prejsť časovou trhlinou a ako? Aké sú riziká cestovania v čase? A tí, ktorí môžu cestovať v čase, prečo sú ochotní všetko riskovať? Len a len pre lásku. Preklad: Zuzana Filadelfi „Výnimočný.” – Minneapolis Star Tribune „Excelentný.” – Rocky Mountain News „Trhák.” – The Wall Street Journal „Vynikajúci román... Nervydrásajúca výprava v čase a priestore plná nezodpovedaných otázok.” – Publishers Weekly