Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sa v časopise The New Yorker
objavil neslávne známy článok „Nejedzte predtým, než toto budete
čítať“ od vtedy relatívne neznámeho šéfkuchára Anthonyho Bourdaina.
Svojimi postrehmi o tom, čo sa deje za dverami kuchyne, nešetril
žiadne chuťové poháriky. Text spôsobil škandál a kniha, ktorá vďaka
nemu vznikla, dnes už klasické Důvěrnosti z kuchyně, bola ešte
väčšou senzáciou a stal sa z nej bestseller s milión predanými
výtlačkami. Bourdain sa v nej úprimne spovedá, je absolútne
nemilosrdný a nič nezatajuje. Jeho príbehy sú šokujúce, odhaľujú
drsné praktiky „vysokej kuchyne“, ale sú aj vtipné a hlavne
pravdivé. Autorove spomienky na roky strávené v gastronómii teraz
vychádzajú rozšírené o doteraz nepublikovaný materiál. Určite vás
nadchnú Tonyho rukou písané poznámky, zaujme vás rozhovor s jeho
editorom a s chuťou sa začítate do predhovoru Érica Riperta,
kuchára a autora špecializujúceho sa na francúzsku kuchyňu. Ako
povedal Anthony Bourdain: „Teraz už chápem, prečo sa tá kniha páči
kuchárom a ľuďom z branže. Nespočetne ráz som počul: Opísal si môj
život, kamoš.“
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Důvěrnosti z kuchyně je 17,37 €
V roce 1997 zažil Richard Bartlett posun ve vnímání, který dal
celému jeho životu nový směr. Zjistil, že slabý dotek spojený s
cíleným záměrem stačí na to, aby jeho klienti znovu nabyli
fyzickou, duševní, a dokonce i duchovní rovnováhu. Výsledky byly
zcela mimořádné – a stále se vzpírají logice. Dr. Bartlett čerpá ze
zdrojů kvantové fyziky a jeho cílem je poskytnout nástroje, naději
a přímou a osobní transformaci komukoliv, kdo je otevřen novým
vjemům.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...