Knihu Cukrovarnický průmysl aktuálne nie je možné zakúpiť v žiadnom z porovnávaných e-shopov...
Krátky popis
Pravděpodobně málokdo by předpokládal, že se v první Československé
republice v polovině dvacátých let vyprodukovalo až 18,5 % (!)
celosvětové produkce surového řepného cukru. Kolektivní monografie
skupiny autorů z Katedry hospodářských dějin Národohospodářské
fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze si klade za cíl připomenout
významnou tradici výroby „bílého zlata“ v Československu, resp. v
regionu střední Evropy, kde se cukrovarnictví v průběhu druhé
poloviny 19. století etablovalo v jedno z nejvýznamnějších odvětví
potravinářského průmyslu. Po rozpadu Rakousko-Uherska
cukrovarnictví zajišťovalo pro nově zformovaný československý stát
vysoké příjmy pro státní pokladnu, díky čemuž dopomohlo k rychlejší
ekonomické stabilizaci nově budované národní ekonomiky mladé
republiky.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...