The Italians call it l'arte dell'arrangiarsi, or the 'art of making
do with what you've got'. This centuries-old approach to
ingredients and techniques, known as cucina povera, or peasant
cooking, reveals the soul of Italian food at its best. It starts
with the humblest components - beans and lentils, inexpensive fish
and cuts of meat, vegetables from the garden, rice, pasta,
leftovers - and through the ingenuity and resourcefulness of the
cook, results in unforgettably delicious and satisfying meals.In
100 recipes, Cucina Povera celebrates the best of this tradition,
from the author's favourite, pappa al pomodoro (aka leftover bread
and tomato soup), to Florentine Beef Stew, Nettle and Ricotta
Gnudi, and Sicilian Watermelon Pudding. Soul satisfying, super
healthy, budget-friendly, and easy to make, it's exactly how so
many of us want to eat today.
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...