'Fantastic. The benchmark for great food writing' Anthony
Bourdain'The primary requisite for writing well about food is a
good appetite'Between Meals is the gourmand and journalist A.J.
Liebling's delectable account of his time spent eating and drinking
in 1920s Paris, under the tutelage of his friend Yves Mirande, 'one
of the last of the great around-the-clock gastronomes of
France'.With gluttonous joie de vivre, he fondly recalls everything
from glorious dining ('A leg of lamb larded with anchovies,
artichokes on a pedestal of foie gras, and four or five kinds of
cheese') to bad rose ('a pinkish cross between No-Cal and
vinegar'), and an ill-fated sojourn at a Swiss slimming-clinic.
Witty, tart and full of gusto, this is a love song to food, wine
and Paris. 'Liebling transfers excitement, warmth, wit and
information ...as hearty and explicit as good Calvados' The New
York Times Book ReviewWith an introduction by James Salter
Je ťažké nájsť samého seba a na svete je naozaj množstvo ľudí,
ktorí to nikdy nedokážu. Ally d'Apliese sa však rozhodne, že si
nenechá utiecť život pomedzi prsty. Je rozhodnutá zistiť, kým je, a
tak nasmeruje svoju cestu k mrazivému severu, dostala totiž
indíciu, aby jej hľadanie išlo ľahšie. Tou indíciou je životopis
nórskeho hudobného skladateľa, ktorý žil v 19. storočí. Po príchode
do Nórska ju okúzli hudobný svet, ktorý je s jej životom spojený
viac, ako doteraz tušila. Jej osud sa však začne rozmotávať až
vtedy, keď narazí na Annu Ladvik, nie príliš slávnu speváčku, ktorá
vystúpila v prvom predstavení Griegovej legendárnej hudby na motívy
Ibsenovho Peera Gynta. Až vďaka nej začne Ally rozumieť tomu, kým
vlastne je.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...