Akademický Svet a jeho tradície - Emil Višňovský

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu Akademický Svet a jeho tradície - Emil Višňovský aktuálne nie je možné zakúpiť v žiadnom z porovnávaných e-shopov...

Krátky popis
Monografia sa zaoberá podstatou a vývojom akademického sveta v západnom civilizačnom okruhu od jeho vzniku v antickom Grécku až na prah súčasnosti (po rok 1945). Autor vysvetľuje ideu akadémie a ideu univerzity z historického, kultúrneho a filozofického hľadiska. Výsledkom jeho analýz je poznanie, že jadrom akademického sveta je intelektuálna tvorivosť, teda tvorba poznania a vzdelania, myšlienok a hodnôt. Napriek všetkým premenám a peripetiám dejín, toto intelektuálne jadro zabezpečovalo životaschopnosť a spoločenský význam akademických inštitúcií v každej dobe. Prínos akademických inštitúcií do dejín civilizácie je nezameniteľný a nezastupiteľný. Samostatná kapitola je venovaná vývoju nášho domáceho akademického sveta od veľkomoravského učilišťa po vznik Slovenskej akadémie vied a umení v 20. storočí. Poznanie histórie a tradícií akademického sveta je predpokladom pre pochopenie jeho súčasných problémov (po roku 1945), ktorými sa autor bude kriticky zaoberať v nadväzujúcej práci.
Výber kníh autora Emil Višňovský

Zobraziť všetky knihy autora Emil Višňovský
Výber kníh vydavateľa VEDA

Zobraziť všetky knihy vydavateľa VEDA
Naše tipy


Moderné paleo za 28 dní
Ponúkame vám knihu receptov zostavených podľa princípov paleo. Obsahuje 88 chutných, plnohodnotných jedál s minimálnym podielom sacharidov, antinutrientov a alergénov. Dominantnou zložkou všetkých jedál je zelenina, vďaka čomu obsahujú nadpriemerné hodnoty vitamínov a minerálov. Autori knihu zostavili na základe vlastných dlhoročných skúseností s varením paleo jedál. Z knihy sa napríklad dozviete, ako sa pripravujú špagety bez cestovín, rizoto bez ryže alebo fazuľová polievka bez fazule. Recepty do knihy boli povyberané tak, aby rešpektovali slovenskú kuchyňu a ich príprava bola čo najmenej prácna. Kniha obsahuje 88 receptov: – 43 hlavných jedál – 24 príloh a šalátov – 13 raňajok – 8 polievok Aby sme vám uľahčili plánovanie a premýšľanie nad varením, kniha je rozdelená do 4 ucelených týždňov s kompletnými nákupnými zoznamami pre 1, 2 alebo 4 osoby. Všetky recepty autori počas prípravy knihy vlastnoručne navarili a odfotili. Od paleo stravy môžete očakávať úpravu hmotnosti, zlepšenie trávenia, nárast životnej energie či zvýšenie imunity.